Grad

MISEL DNEVA

"Dokler bo vladalo načelo, da so eni priviligirani, ker izpovedujejo ta in ta nazor, ni mogoče govoriti o enakosti ljudi." B. sl. Alojzij Kozar

Božja beseda


Vir: www.hozana.si

2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  

DUHOVNI VIKEND ZA PRVOOBHAJANCE

ponedeljek, 17.04.2017


DUHOVNI VIKEND ZA PRVOOBHAJANCE

Veroučenci 3. razreda so se kot del priprave na prejem prvega sv. obhajila udeležili duhovnih vaj v Veržeju, ki jih je vodila s. Zalika Svenšek z animatorji. V petek so se po uvodnem srečanju in spoznavanju pogovarjali o povezanosti med njimi samimi in o njihovi povezanosti z Bogom. Otroci so se razdelili v skupine, vsaka skupina si je izbrala svoje ime, nato pa so skupaj oblikovali pravila za bivanje v skupnosti.

Sobotna tema je bila posvečena družini. Zgodba o življenju štorkelj je bila izhodišče za razmišljanje, kaj je družina in kaj družina otrokom pomeni. Otroci so izdelali svoje hiške, v katerih so predstavili svoje družine, zapisali, na katerih vrednotah njihova družina temelji, koga spustijo v svoje srce, h komu so pripravljeni iti, kdaj jim je v družini lepo in kdaj ne ter kdo je varuh njihove družine. V popoldanskem času so ob zgledu sv. družine razmišljali, kako se lahko oni sami potrudijo, da bo v njihovi družini lepo in prijetno.

Sončno sobotno popoldne je bilo kot nalašč tudi za sprehod in kepico sladoleda, vseskozi pa ni manjkalo iger, pesmi, bansov; sobotni večer je bil namenjen ogledu animirane družinske komedije.

Nedeljo je zaznamovalo razmišljanje o sveti maši in priprava nanjo. Vsak otrok je Jezusu napisal tudi pismo. Sklep duhovnih vaj je bil z mašo, katere so se udeležili veroučenci s svojimi starši. Otroci so prišli nazaj z lepimi duhovnimi doživetji, s spoznanjem o vrednosti družine, s trdnejšo povezanostjo med seboj in z ugotovitvijo, da je vikend minil prehitro.