Grad

MISEL DNEVA

"Prvi pojem o onstranstvu dobi otrok v najnežnejši dobi od staršev. Prvo slutnjo onstranskega: molitev." B. sl. Alojzij Kozar

Božja beseda


Vir: www.hozana.si

2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  

PRAZNIK MARIJINEGA VNEBOVZETJA

torek, 29.08.2017


GRAD: Praznik Marijinega Vnebovzetja

Marijini otroci smo se v velikem številu vsak s svojimi prošnjami zbirali pri Grački Mariji. Potekala je tri dnevnica, ki jo je vodil g. Andrej Lažeta. Na predvečer praznika Marijinega Vnebovzetja je zvečer sv. mašo daroval g. dekan Ivan Kranjec, po sv. maši je sledila procesija z lučkami.

Na sam praznik so bile sv. maše ob 6., 7.30, 8.45 in ob 10. Osrednjo slovesno sveto mašo je vodil g. Andrej Lažeta ob somaševanju domačega župnika g. Marka Magdiča in g. Franca Zoreca. Duhovnik g. Andrej je v pridigi spregovoril, da je Marija naša priprošnjica, ki nas kot Vnebovzeta spremlja na naši poti. Ona lahko zadrži moč zla, nam izprosi moč za spreobrnjenje, za poboljšanje. Vsak od nas lahko nekaj prispeva k tej zmagi svetosti nad grehom. Vsi zbrani smo bili povabljeni, da bi v molitvi in pokori spremenili svoja srca, kakor nas je Marija povabila že v Fatimi. ?Molitev in pokora sta edini možnosti za izboljšanje nas samih in sveta, ker sta popolno nasprotje ponudbe ognjenordečega zmaja.? Če molimo rožni venec, bremena življenja postanejo znosnejša oz. mi postanemo močnejši, ker jih nosimo z Bogom in z Marijo. Naših grehov nam ni potrebno nositi seboj. Bog nam jih je pripravljen odpustiti, moramo se le pokesati in sprejeti Njegovo odpuščanje v zakramentu sv. spovedi. Odpovedovati se moramo sebičnosti. Skrivnost je v imeti rad. Vsi si želite, da bi vas imel nekdo rad, zato imejte radi drug drugega. Kako lahko mi uresničimo Marijino Fatimsko sporočilo? ?Zaljubiti se bomo morali v Marijo. Če bomo Marijo zares ljubili, nam ne bo težko moliti sv. rožni venec, nam ne bo težko delati pokoro in varovali se bomo greha.? Imejmo Marijino podobo vedno pri sebi, svetinjico, podobico, rožni venec? Vsi skupaj smo obnovili posvetitev slovenskega naroda Mariji izpred 25tih let. ?Marija spremeni nas, da bomo takšni, kakršne si nas želiš. ?

Mihaela Žökš